İşitme cihazı kullanan işitme sorunu çeken kullanıcılarının, işitme cihazını mutlaka almadan önce sordukları sorulara cevap olması açısından derlediğimiz blog yazımızda, İşitme Cihazı kullanımında nelere dikkat etmeliyiz gibi, cihaz üzerindeki tuşlar ne işe yarar, kafa karışıklığına sebeb olan sorulara cevap niteliğinde aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ederiz.

İşitme cihazları elektronik alet olduğu için hiç bir zaman su ile temas etmemelidir. Duş veya abdest alırken işitme cihazlarınızı çıkarmalısınız.

Kulak arkası işitme cihazı kullanmaktaysanız, kalıbınızı nemli bir bezle silip kuruladıktan sonra kullanmaya devam etmelisiniz. Hortumunuz sertleşmeden önce değiştirmelisiniz.

İşitme cihazınızı kullanmadığınız zamanlarda pil kapağını açın ve işitme cihazının kutusunda muhafaza ediniz.

Sadece kullanacağınız pili çıkartınız ve  ardından pilin üzerindeki  + işareti yukarıda kalacak biçimde pil yuvasına yerleştiriniz. Pili pil yuvasına ters taktığınızda pil kapağınıza zarar gelebilir, kırabilir hatta cihazınızı bozabilirsiniz.

İlk defa işitme cihazı kullanmaktaysanız. Pili yerleştirdikten sonra çalmaya başlayan melodi işitme cihazınızın açılış sesidir. Kullanım sırasında çalan ‘bip bip’ sinyal sesi ise cihazın pilinin bittiği anlamına gelmektedir. Bu sesi duyduktan 4-5 dk sonra yeni pil takmanız lazım.

Kulak arkası işitme cihazlarında 3 tane tuş bulunmaktadır. En üstte bulunan tuş program düğmesidir. Altta bulunan ikili tuş ise ses ayarı için kullanılmaktadır. Yukarı bastıkça sesi açar, aşağı bastıkça sesi kısar.

İşitme cihazınızdan ses gelmiyorsa, panik olmanıza gerek yok. İlk olarak yeni bir pil takınız, kulak içi bir cihaz kullanıyorsanız ise filtresini kontrol ediniz. Cihazınız kulak arkası ise hortum ve kalıbınızın tıkalı olup olmadığını kontrol ediniz. Yinede cihazınız halen çalışmıyor ise size en yakın işitme cihazı merkezi ile iletişime geçiniz.

İlk defa işitme cihazı kullanmaktaysanız ilk 2 hafta cihazınızı aralıklarla ve  gürültüye maruz kalmayacağınız ortamlarda kullanmaya dikkat ediniz. 4. haftadan itibaren ise alışma süreci bittiği için işitme cihazınızı uyuana kadar çıkarmadan kullanmaya özen gösteriniz.

1.ay, 3.ay ve 6.ay olmak üzere rutin kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

İşitme cihazını garanti kapsamı süresince 6. ay veya 1. yılında bakımlarını yaptırmayı unutmayınız.

Sağlıcakla kalın…

Gelişmelerden Haberdar Olun

Ürün ve duyurulardan anında haberdar olmak için bültene kaydol.

Copyright © Teknoses İşitme Merkezi

WhatsApp Yol Tarifi Al Hemen Ara